Ebben a menüben összegyűjtöttem Nektek azokat a recepteket, amiket viszonylag könnyen el tudtok otthon készíteni, ( vagy akár Édesanyád, Nagymamád is megkérheted erre a feladatra ) ráadásul nagyon finomak is.
Csokis teasütemény
Hozzávalók: ( 6-8 főre )
300 gr finomliszt
80 gr vaj
fél csomag sütőpor
100 gr porcukor
2 egész tojás
fél tábla csokoládé
Elkészítés: ( kb. 35 perc )
1. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, elkeverjük a sütőport meg a porcukrot, és beleütjük a tojásokat.
2. Összedolgozzuk, és liszttel meghintett gyúródeszkán kinyújtjuk. Különböző alakú kiszúrókkal kiszaggatjuk, kikent tepsire rakjuk, és mérsékelt tűzön megsütjük.
3. A tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk.
Kókuszos túrógolyók:
Hozzávalók: ( 4 főre )
50 dkg túró
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
1 ek. vaníliaaroma ( vagy 2 csomag vaníliás cukor )
1 csomag tortadara
Elkészítés: ( kb. 20-25 perc )
1. A túrót áttörjük, a porcukorral és a vaníliával jól elkeverjük. Hagyjuk 15 percig állni.
2. Beleszórunk 25 dkg kókuszreszeléket, és ezzel is összevegyítjük. Kis gombócokat gyúrunk belőle, s meghempergetjük ( csokis ) tortadarában.
Színes banángolyók
Hozzávalók: ( menny.: 35-40 db. )
3 nagyobb banán
20 dkg darált háztartási keksz
porcukor
színes cukorka
Elkészítés: ( kb. 30 perc )
1. Villával préseljük szét a banánokat, majd dolgozzuk jól össze a darált háztartási keksszel és ízlés szerinti porcukorral.
2. Formázzunk kis golyókat belőle, és színes cukordarában forgassuk meg.
Folyamatos feltöltés alatt.
Üdítős-túrós sütemény
Hozzávalók: ( 8-10 főre )
A tésztához:
6 db. tojás
6 ek. porcukor
4 ek. liszt
2 ek. kakaópor
1 dl étolaj
fél csomag sütőpor
A krémhez:
1 ráma
15 dkg porcukor
25 dkg túró
A mázhoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl narancsízű szénsavas üdítőital
Elkészítés: ( kb. 40 perc )
1. 6 db tojássárgát kikeverünk 6 kanál porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, az étolajat, a sütőport és a keményre felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
2. A rámát habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót, és az egészet a kihűlt tésztára simítjuk.
3. A szénsavas üdítőben sűrűre főzzük a vaníliás pudingot, ha langyosra hidegedett, a krémre simítjuk.
Házi sajtos tallér
Hozzávalók: ( 10 főre )
1 kg liszt
1 kockamargarin
1 nagydobozos 20%-os tejföl
1 zacskó sütőpor
só, köménymag
1 nagy ek. zsír
2 tojás
25 dkg trappista sajt
Elkészítés: ( kb. 90 perc )
1. A hozzávalókat alaposan kigyúrjuk, és kisebb gombócokat formálunk.
2. Felmelegítjük a sütőeszközt, majd hármasával, négyesével kisütjük a lapított tallérokat.