FOR GIRLS

BEAUTY | FASHION | LIFESTYLE | GASTRO | THOUGHTS | STORIES

  • Marilyn Monroe | Megoldatlan gyilkosság

Marilyn Monroe amerikai szinésznő, fotómodell, énekesnő. Az 1950-es évek egyik legismertebb szexszimbóluma volt, aki „buta szőke" filmszerepeivel szerzett hírnevet. Színésznőként kb. egy évtizedig volt aktív, ezalatt filmjeiből 200 millió dolláros bevétel folyt be. Marilyn Monroe a mai napig a popkultúra egyik legismertebb, ikonikus egyénisége. 

Marilyn Monroe 1926. június 1-jén született Los Angelesben. Gyerekkorát különböző nevelőszülőknél töltötte, mígnem 16 éves korában férjhez ment. A II. világháború idején gyári munkásként dolgozott, ekkor készültek róla az első professzionális fotók, és ekkor kezdődött a modell pályafutása. Pin-up girlként vált híressé, és így kapta első mellékszerepeit a 20th Century Fox és a Columbia Pictures filmstúdiónál. 1951-től már fontosabb szerepeket is kapott, elsősorban vígjátékokban de drámákban is. Filmkarrierje kezdetén botrányt kavart, amikor kiderült, hogy 1949-ben aktfotók jelentek meg róla, de az eset csak fokozta a filmjei iránti érdeklődést.

 

1953-ra filmjei a legjövedelmezőbb hollywoodi alkotások közé tartoztak, főszerepet kapott a Niagara című film noirban és a Szőkék előnyben, valamint a Hogyan fogjunk milliomost? című vígjátékban; utóbbiak megalapozták „buta szöszi” imázsát.

1959-ben a Van, aki forrón szereti vígjátékban nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjat. Utolsó elkészült filmje az 1961-es Kallódó emberek.
Monroe magánéletében számos problémával küzdött, amelyeknek a sajtó is sok figyelmet szentelt. Gyógyszerfüggő volt, depressziótólés szorongástól szenvedett. Háromszor házasodott, köztük a híres baseballjátékos, Joe DiMaggióval és a neves íróval, Arthur Millerrel. Házasságai néhány év vagy néhány hónap után válással végződtek. Marilyn Monroe 36 éves korában halt meg 1962. augusztus 5-én szándékos barbiturát-túladagolás következtében. Halálát illetően számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot.

1. A CIA áll a háttérben 

A 60-as években a politikai feszültség igen extrém volt. Egy teória így azt sugallja, hogy a CIA rendelte el Monroe halálát, hogy bosszút álljanak Kennedy bukásán a kubaiakkal szemben. Miért pont Monroe? Matthew Smith 2003-as könyvéből, a Victim: The Secret Tapes of Marilyn Monroe-ból kiderül, hogy a CIA tudott a viszonyáról az elnökkel, így azt feltételezték, hogy a halála érzékenyen érintené a Kennedy családot. 2015-ben újra fellendült ez a pletyka, miután egy CIA ügynök a halálos ágyán elismerte a színésznő megölését. Azonban ez csak egy hoax volt, legalábbis ezt állították.

 2. Robert F. Kennedy tette

Az egyik „legkedveltebb” elmélet, hogy Robert F. Kennedy áll Monroe megölésének hátterében, mivel a viszonya JFK-val rossz hatással volt a nyilvános megítélésérükre és politikai karrierjére. Ezt először Frank A. Capell mondta ki a The Strange Death of Marilyn Monroe írásában 1962-ben. Azóta többen is megírták a lehetséges történetet, miszerint Kennedyéknek köze van a színésznő tragikus halálához, ez pedig a mai napig sok ember elméjében szöget ütött.

3. Robert F. Kennedy volt, de baleset volt 

1985-ös Goddess: The Secret Lives of Marilyn Monroe-ban Anthony Summerstől, aki egy újságíró volt, azt állította, hogy Kennedy és sógora, Peter Lawford bíztatták Monroe-t a drogozásra, miután a naíva nyilvánosságra akarta hozni „kapcsolatát” az elnökkel. Summers szerint a túladagolás véletlen volt, és a kórházban halt meg igazából. Summer teóriája szerint az egykori FBI ügynök, J. Edgar Hoover segített az eset eltusolásban. A legérdekesebb része ennek, hogy Marilyn házvezetőnője hallotta az ügynöktől, amint azt mondja, „Oh, miért kell ezt tovább lepleznem?”. 

4. Orvosa ölte meg, de szintén baleset volt 

Még egy könyv Monroe-ról: Donald Spoto 1993-ban azt sejtette, hogy az orvosa véletlenül több adag gyógyszert adott neki, miután a színésznő elhallgatta az előzőleg bevetteket. A baleset elsimításában ezután a takarítónő segített.

5. Marilyn túl sokat tudott az UFÓ-król, így megölték

Ha te azon emberek közé tartozol, akik hisznek abban, hogy az amerikai parlamentben hosszú ideje eltitkolják az együttműködést az idegenekkel, akkor ez a te teóriád. Dr. Steven Greer szerint Monroe beleláthatott ezekbe a fájlokba a zöld lényekről, miközben szerelmi viszonyt folytatott John F. Kennedyvel. 2017-es dokumentumfilmjében a kutató bővebben kifejtette, miképpen akarta Monroe felfedni a roswelli ufószerencsétlenséget egyéb dolgok mellett. Éppen ezért, visszatérünk az első ponthoz: a CIA elrendelte a színésznő halálát a doktor szerint.

6. A maffia tette

2012-es Darwin Porter írásban, a Marilyn at Rainbow's Endben arról szóltak a feltételezések, miszerint a maffia főnöke, Sam Giancana végzett a színésznővel. A parancsot a Kennedy testvérektől kapta, hogy ezáltal végleg elhallgasson a túl sokat tudó híresség. Porter állítja, biztos forrásból tudja, hogy a maffia bérgyilkosa betört Monroe otthonába, elkábította a színésznőt és megmérgezte őt, majd úgy állította be a bűntény helyszínét, mintha öngyilkosság történt volna.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 51
Heti: 100
Havi: 727
Össz.: 351 066

Látogatottság növelés
Oldal: Marilyn Monroe | Megoldatlan gyilkosság
FOR GIRLS - © 2008 - 2018 - viiiikkkkkkkkeeeee.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: diana meszaros vm model - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »