FOR GIRLS

BEAUTY | FASHION | LIFESTYLE | GASTRO | THOUGHTS | STORIES

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a kielégítő alvás szerepét a lelki, szellemi és idegi harmónia megőrzésében. Minimum legalább 8 órát mindenkinek aludnia kellene, de tisztában vagyok vele, hogy sokan (én sem) nem mindig tartják be ezt a 8 óra hosszát, ehelyett jó esetben 6-ot, míg mások 4-et jó ha alszanak. Mai estére hoztam nektek 5tippet, amivel könnyebben álomba tudtok merülni, illetve biztosan jól fogtok aludni! :)

1. Rendszerezz! 

Válassz ki egy időpontot a lefekvéshez. Pl. ha reggel 7 órakor kelsz fel a legideálisabb az, ha 10 órakor lefekszel este. Tartsd meg ezt a szokást, mert így a szervezeted is hozzászok ehhez a rutinhoz. 

2. Jegyzetelj! 

Általában azért nem tudunk elaludni, mert mindenféle dolog jár az eszünkben. A másnapi feladataink, és stb. stresszes dolgok. Ezeket a legjobb, ha egy lapra lejegyzeteljük, így nyugodtan állhatunk neki az alvásnak, és az agyunk nem fog 100 helyre "figyelni" (?!). 

3. Szellőztess! 

Frissítsük, cseréljük ki a levegőt legalább a hálószobában, de még jobb, ha kereszthuzatot csinálunk. Ne legyen magas a hőmérséklet a hálóban, inkább csavarjuk le egy kicsit a fűtést, és gondoskodjunk róla, hogy az ágyunk, hálóruhánk adjon elég meleget.

4. Sötét szobában aludj!

Kapcsoljunk ki minden olyan fényt, ami megzavarhat minket. Sötétítsük be a szobánkat redőnnyel vagy sötétítővel, a televíziót kapcsoljuk ki, és a lámpát is oltsuk el. 

5. Végezz testedzést!

A rendszeres mozgás gyorsabb elalvást és mélyebb, pihentetőbb alvást eredményez. Ahogy már korábban egy bejegyzésben írtam, a lelki-szellemi egyensúly megőrzéséhez vagy helyreállításához a sportra ugyanúgy szükség van, mint a relaxációra, sőt a leghatékonyabb ezek kombinációja, ebben a sorrendben. Ugyancsak ez a kielégítő, egészséges alvás titkos receptje is!

 

Jó éjszakát! :)

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 51
Heti: 159
Havi: 786
Össz.: 351 125

Látogatottság növelés
Oldal: 5 tipp a jó alváshoz
FOR GIRLS - © 2008 - 2018 - viiiikkkkkkkkeeeee.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: diana meszaros vm model - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »