FOR GIRLS

BEAUTY | FASHION | LIFESTYLE | GASTRO | THOUGHTS | STORIES

Sziasztok. Mivel javarészt lányok vagyunk, úgy gondoltam biztos van köztetek olyan, akit érdekel ez a mostanság nagyon fellendülő szakma, a modellkedés. Mivel van is néhány tapasztalatom e téren, ezért létrehoztam ezt a menüt, hogy jobban tájékozattabbak legyetek, tudjátok az alapokat, hogyan kezdjetek hozzá, miket kerüljetek el, stb. Remélem sokatóknak hasznosak lesznek a következő információk. Ha érdekel a téma, tartsatok velem! Vigyor

 

  • Hogyan kezdj hozzá?

Az első és legfontosabb kérdés. 

A képen Palvin Barbara modell szerepel, aki biztosan ismerős nektek is. Barbit az utcán sétálva fedezte fel egy ügynökség vezetője, Gelencsér Timit (Miss World Hungary 2016) pedig a SPAR-ban 12 éves korában egy szintén ügynökséget vezető férfi. 

Ahhoz, hogy egy olyan lány, aki modell szeretne lenni, és felfedezze ugyanúgy őket is egy ügynökség vezetője mint a fentebb említett 2 lányt, nagyon nagy szerencse kell, és kb. esélye 30%, pláne ha nem a fővárosban laksz. Barbi és Timi sem gondoltak előtte még arra, hogy modellkedjenek.

Járj fotózásokra!

Fontos, ha tényleg érdekel a szakma, minél több fotózáson megjelenj, hogy szokd a kamerát, pózolást stb. Nyilván egy ismert divatcég nem amatőr modelleket fog felkérni a legújabb kollekció fotózására, hanem egy ismert, tapasztalatokkal rendelkező modellt, Dukai Reginát, Kulcsár Edinát stb. Tehát semmiképp ne remélj amatőrként divatcéges fotózásokat.

Elsőnek is, keress egy tehetséges fotóst akár a környezetedben, aki elkészíti életed első fotósorozatát, majd a portfóliódat. A portfólió egy kisebb könyv, amiben a fotósorozatod legjobb képei szerepelnek, amiket te válogatsz össze. Majd a neved, elérhetőséged, méreteid. Ezt a kis könyvet minden munkára, castingra, és minden ügynökségbe, iskolába magaddal kell vinned. 

Felnézhetnek rád: 

Szépségversenyen elért jó helyezésért - jó helyezésnek számít az első, második vagy harmadik helyezés. Sok átlagos lány így lesz ismert, és aszerint hívják különböző fotózásokra.

Ha online modellügynökségekhez regisztrálsz (pl. www.modellonline.hu ) , töltesz fel magadról képeket (képek alatt nem szelfiket értek, hanem profi fotós által készített fényképeket), előfordulhat, hogy rádtalál néhány fotós, akik biztosítanának neked munkákat. Ugyanígy a Facebook-on is, ahol azonban óvatosabbaknak kell lennünk. Nagyon sok olyan ember van, aki fotósnak adva ki magát, elcsal lányokat ide-oda, biztosítva nekik a munkát, fotózást, retusált képeket stb., és mindeközben teljesen másak a szándékai. Szerencsére már erre is van egy praktika, hogyan kezeld az ilyen helyzetet, hogyha pl. rádír egy férfi, aki fotósnak vallja magát. Kérhetsz tőle referenciákat (eddigi munkái fotós szemmel), akár weblapot, mivel egy profi fotósnak, aki ráadásul régóta is az említett munkával foglalkozik, kell lennie. Viszont ha nem vagytok naivak, akkor a férfi üzeneteiből is láthatjátok komolyak-e a szándékai, vagy nem. 

A következő sorokat saját tapasztalatból írom, mert velem történt már pár dolog, visszagondolva egyáltalán nem tudja álcázni magát az ilyen ember: 

Feltöltöttem egy képet az egyik Facebook-on lévő modell csoportba, mondván hogy estélyi, divat stb. fotózások érdekelnek. Többen megkerestek, bejelöltek, írtak, végülis mai napig nem tudom melyik volt valós közülük, de az egyik férfi számomra nagyon kitűnt a többi közül. Budapesten lett volna a fotózás. Várt volna az állomásnál, mikor megérkezek, fel is tett volna a vonatra ha végeztünk. Megkérdezte azt is, hogy engem érdekel-e Budapest (mivel én nem ott élek), mert szívesen körbevezetne, vihetnék barátnőt is, szállást is tudna adni. 

Nem nyomoztam utána, hogy ez valós-e, vagy mégsem, mert számomra egyértelmű. 

De aztán sokszor az internetet nyújtott hirdetésekbe sem lehet megbízni, miszerint modell munkára keresnek fiatal lányokat. 15 évesen akt és fehérneműs fotózást tervezett egy férfi velem, pedig 18 éven aluli lányok ilyet nem vállalhatnak, egy fotósnak ezzel tisztában kéne lennie.

A történetemmel azt akartam sugallni, hogy a Facebook-os ajánlatokba nagyrészt nem lehet megbízni. Keresett fel 1-2 olyan személy, aki tényleg az akinek kiadja magát, és lehet bennük bízni, de ennek aránya nagyon kevés, tehát oda kell figyelni. E szakma terén tán az a legfontosabb tulajdonság a belsőt illetően, hogy ne légy naiv. 

A lehető legbiztonságosabb: ha ügynökséghez jelentkezel. 

De egyet tudnod kell! - A vidéki ügynökségek nem csinálnak belőled híres világhírű, sőt még nemzetközi modellt sem. Ezek az ügynökségek arra vannak, hogy az adott városukban mutatják be a lányokat például egy divatbemutató vagy városnap alkalmából. Pl. Fórum Debrecen - divathetek. 

Top 5 modellügynökség Magyarországon (forrás)

Attractive Models

 Axente Vanessa jelenleg a legkeresettebb magyar topmodell

Fehér Orsi vezetésével az egyik legnagyobb múltra visszatekintő hazai ügynökség, ahonnan olyan modellek kerültek a nemzetközi divatvilág vérkeringésébe, mint Varga Ágota vagy napjaink egyik legfelkapottabb topmodellje, Axente Vanessa.  Fehér Orsi – aki saját maga is modellkedett – hosszú évek óta hozzáértő szemmel és kíméletlen őszinteséggel válogatja meg, hogy kik azok a lányok, akikkel hajlandó együtt dolgozni.

Amikor valakire rábólint, nemcsak a centiket veszi komolyan, hanem azt is, hogy a lány személyisége mennyire kompatibilis a modellkedéssel, ergo hajlandó-e utazni, bírni fogja-e a kudarcokat, az egyedüllétet és tud-e tizenéves létére felnőttként viselkedni. Orsi nem véletlenül válogat ennyire körültekintően, ugyanis akikkel elkezd foglalkozni, azoktól nem sajnálja az időt, az energiát vagy az anyagi befektetést. Ha kell, fogorvossal, bőrgyógyásszal, saját trénerrel konzultálnak és gondosan felkészítik a leendő modelleket arra, hogy mi vár rájuk, amikor bekerülnek egy olyan közegbe, ahol mindenki 180 magas, szuper vékony és gyönyörű. Csekkoljátok az oldalukat!

ICON Model Management

 Palvin Barbara ma már töb nívós cég arca (Pl. Loreal) 

Az  egyik legaktívabb hazai ügynökség, szinte minden évben prezentálnak egy-egy olyan modellt, akibe beleszeret a külföldi divatszakma. Olyan topmodellt köszönhetünk nekik, mint a világhírű Palvin Barbara. Boutique ügynökségként nagyon kevés modellel dolgoznak, csak így tudják biztosítani a gondos, személyes menedzsmentet. Nagy hangsúlyt fektetnek a booker és a modell kapcsolatára, a bizalmi viszony kialakítására és a személyes kompetenciák fejlesztésére. Biztos angol tudás nélkül nem engednek ki lányokat/fiúkat külföldre, megtanítják őket otthonosan mozogni a kamera előtt,  hogyan viselkedjenek, mit viseljenek egy válogatáson. Csak a legjobb külföldi modellügynökségekkel tartják a kapcsolatot, ezért rendkívül szigorúan szűrik a jelentkező modelleket is. Csekkoljátok az oldalukat

Visage Models

 Mihalik Enikő egy Gucci kampánnyal robbant be a a nemzetközi high fashion szcénába

Ez az ügynökség is régi motoros a szakmában, stábjuknak olyan topmodelleket köszönhetünk, mint Ebergényi Réka vagy Mihalik Enikő. A Visage vezetője Kajdi Csaba rutinból menedzseli a modelleket, akiket csak a legjobb nemzetközi ügynökségekhez közvetít ki. Természetesen náluk is magasak az elvárások: elengedhetetlen, hogy a  modellek is megbízhatóak legyenek és minden helyzetben a maximumot nyújtsák, cserébe a bookerek is megtesznek mindent a sikeres karrier érdekében. Viszonylag sok modellel foglalkoznak, nemcsak a high fashion, hanem a kommersz munkák területén is erősek. Ők menedzselik például Szikszai Johannát, aki bájos arcával olyan kozmetikai márkák kedvence, mint a Vichy vagy a Garnier. Csekkoljátok az oldalukat!

The DIARY Management

 Olivia jelenleg Japánban hódítja a piacot

Alapítója Baráti Vince, aki az ICON modell bookereként dolgozott hosszú évekig, de pár hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy saját ügynökséget alapít. Vincének elképesztő szenzorai vannak, a leglehetetlenebb helyeken fedezi fel a jövő topmodelljeit. Ő találta például Cseke Botondot, és elnézve a weboldalát, az új topmodelljelöltekben sincs hiány. Legújabb felfedezettje a szuper fiatal Olívia, aki jelenleg Japánban hódít, de valószínűleg (amint betölti a 16. életévét) Európában is le fognak rá csapni a legnagyobb casting directorok. De kíváncsian várjuk, hogy egy másik reménységük, Kerekes Camilla, aki a Saint Laurent exkluzív modellje volt még milyen meglepetéseket fog okozni. Vince szakmai múltja és hozzáértése vitathatatlan, kíváncsian várjuk, hogy ki lesz az első topmodell, akit ,,kinevel”. Csekkoljátok az oldalukat!

VM Model Management

 Sáfrán Bogi szinte minden nagy név kifutóján ott volt

Vezetője Pethő Bálint, aki szintén modellkedett régebben, így annyira nem volt meglepő, hogy modellügynökséget alapít. A VM Models modelljei szezonról szezonra az egyik legmeghatározóbb szereplői a nagyobb nemzetközi divatheteknek, így nem csoda hogy olyan topmodellek kerültek ki a kezeik alól, mint Kondas Kata (Calvin Klein exclusive, az év modellje 2014-ben), Radó Jackson (Marc Jacobs exclusive), Stift Bence, vagy Szepesi Melinda, Csapatával fiúkat és lányokat egyaránt menedzselnek, náluk is evidencia, hogy bevonjanak külsős szakembereket, ha arra van szükség. Legújabb felfedezettjük Sáfrán Bogi, aki elképesztően sikeres szezont zárt a legutóbbi divathetek alkalmával. Olyan nagy nevek kifutóján dolgozott mint a Dior, a Valentino vagy a Dolce & Gabbana.  Újabban ők rendezik  az ELITE Model Lookot, ahol évről-évre kiválasztják azt a szerencsés lányt, akit a legnagyobb külföldi ügynökségek fognak menedzselni. A tavalyi verseny győztese Baczay Dalma (aki szerepelt a címlapunkon is) már számos helyen megfordult a világban, sorra szerepel a menő magazinokban, mi pedig nagyon várjuk, hogy feltűnjön egy nagy név kampányában is. Csekkoljátok az oldalukat!

Hazánk leghíresebb modelljei

Palvin Barbara

 Nemzetözi karrierje 2010-ben indult be, s alig egy év alatt olyan híres magazinoknak állt modellt, mint a Vogue, a Harper's Bazaar, a Muse, vagy a Teen Vogue. 2011-ben a Chanel Beauty, a Stella McCartney for C&A és a Tommy Hilfiger arca lett, emellett a Glamour megválasztotta az év modelljének is.

 Mihalik Enikő

Tizenöt éves korában fedezték fel, 2006 óta pedig nemzetközileg is ismert. Olyan divatcégek és magazinok is szerződtették már, mint a Vogue, a MaxMara, a Gucci, a Victoria's Secret vagy a Harper's Bazaar. 

Axente Vanessa

 A 19 éves nagylengyeli lány a Chanel kifutóján debütált. Azóta több nemzetközi magazin felkérésére is igent mondott, mint például a szingapúri Harper's Bazaar, az olasz Vogue és a Revulotion. A 2011-es, 2012-es és a 2013-as Glamour Woman of the year Az év modellje kategóriában is jelöltként szerepelt a neve.

Srej Zsófia

 Zsófi komoly nemzetközi sikerekkel büszkélkedhet, amelyre több elismert és profi modell is irigykedhetne. 2008 óta nem hiányozhat egyetlen magára valamit adó divatmárka kifutójáról sem.  

Fórizs Adina

 Adina karrierjét az IMG Modellügynökségnél kezdte. Sikerei azóta is töretlenek. Szerepel Donna Karan kollekciójának népszerűsítő képein, a legmenőbb újságok hasábjain és a leghíresebb divattervezők kifutóin is. 

Demmer Erika

Demmer Erika több mint tíz éve dolgozik a divatvilágban. Kezdetben hagyományos, vékony modell volt, majd mikor felszedett néhány plusz kilót egy ismerőse javaslatára áttért a plus size modellek körébe. A profilváltás után következett be a várva várt, nagy áttörés karrierjében és azonnal rengeteg neves divatcég csapott le a 180 cm-es lányra. Jelenleg a hamburgi Okay Models menedzsmentnél építi karrierjét és a legismertebb, legsikeresebb magyar plus size modell.

Nagy Réka

 Nagy Réka nyerte meg 2006-ban a magyar Topmodell című televíziós versenyt. Ezt követően leszerződtette őt a Visage Management modellügynökség, majd nemzetközi karrierre tett szert. Ő a Mayochix egyik fő reklámarca és modellje. 2015-ben szerepet kapott a magyar HBO-on futó Aranyélet című sorozatban.

Ebergényi Réka

A magyar modell Milánó után New Yorkot is meghódította. A rangos Sports Illustrated Swimsuit Issue mellett olyan magazinokban szerepelt, mint például az Elle vagy a Marie Claire francia kiadása, emellett pedig a Rolex, az Armani, a GAP és a Lancome reklámarcaként is tündökölt. 2012. december 7-én született meg kislánya, Mara.

Mészáros Diána

A budapesti születésű lány mindig is modell szeretett volna lenni. Ezért döntött úgy, hogy 17 évesen benevez egy fővárosi modellversenyre, amit azon nyomban meg is nyert. Diána szerepelt már a Vogue olasz kiadásának címlapján, de a Versace, a Sportmax, a Samsonite és a Sergio Rossireklámjaiban is feltűnt.

Rajzák Kinga

Londonban élő felvidéki lány szerepelt már a Prada, a Lanvin, a Missoni vagy a Max Mara Studio kampányaiban, de a Vogue Italia címlapján is tündökölt. Emellett a világ divatfővárosainak legnagyobb bemutatóin lép fel, népszerűbbnél népszerűbb tervezők kreációiban.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 76
Tegnapi: 51
Heti: 164
Havi: 791
Össz.: 351 130

Látogatottság növelés
Oldal: Modellkedés
FOR GIRLS - © 2008 - 2018 - viiiikkkkkkkkeeeee.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: diana meszaros vm model - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »