FOR GIRLS

BEAUTY | FASHION | LIFESTYLE | GASTRO | THOUGHTS | STORIES

Sziasztok! :)                                                         |ÉLETMÓD|

Elsőnek is elnézést szeretnék kérni az oldal látogatóitól, hogy mostanság új menü csak hétvégén van. Nagyon fáradt vagyok hétköznap, nincs erőm az oldalt is szerkesztgetni. Ezért is döntöttem úgy, hogy most egy kicsit komolyabb témát hozok el nektek, ez pedig a fogamzásgátlás. Sokan közületek lehetséges, hogy tabu témának fogják fel (ugyancsak a menstruációt), ami igazán gyerekes felfogás. A fogamzásgátlásról beszélni KELL. De szinte biztos vagyok benne, hogy mindegyikőtöket érdekel ez a téma, persze kiírtam, hogy +14, de biztos, hogy fiatalabbak is be fognak ide nézni. Ezzel semmi baj nincs, mert természetesen engem is érdekelne, és higgyétek el, minél hamarabb vagytok tisztában az egész témával kapcsolatban, annál jobb és kevesebb az esélye annak, hogy a későbbiekben esetleg meggondolatlanul cselekedj vagy butaságot csinálj. 

Tudom, hogy mostanság a szülők elfelejtik a tizenéves gyermeküket felvilágosítani a témával kapcsolatban, hiszen azt hiszik a 14 éves lányukra, hogy kicsi ő még a szexhez, ami azonban nagyon rossz szülői felfogás. Én sem lettem felvilágosítva ezzel kapcsolatban, mindenre az internet segítségével jöttem rá. 

Remélem, hasznos lesz számotokra ez a menü! :)

(A későbbiekben célom létrehozni egy menstruációs menüt is, mivel az oldalam már egy jó ideje életmóddal is foglalkozik.) 

 

Biztosan voltatok már úgy ti is (vagy vagytok), hogy nagyon erősen el kezdetek kötődni egy ellenkezű neműhöz. Ez esetben kialakul a szerelem, amit hamarosan bekövetkező szexualitás kísér, amit vagy csak Te, vagy csak Ő, vagy mindketten szeretnétek. Ilyenkor a legfontosabb, hogy védekezzünk, hiszen így elég sok problémát elkerülhetsz fiatalon. 

1. Terhesség

Gondolom 14-15 évesen nem szeretnél babát. Gondolj bele, milyen sok mindent fel kellene érte adnod:

NINCS SULI, nem tanulhatsz tovább, ezzel csökkentve a felnőttkori karriered. 

NINCS barátnőzés, nem mehetsz el bármikor moziba vele, vagy esetleg shoppingolni.

És még hátra maradt az egyik legütősebb kérdés... MIT SZÓLNÁNAK A SZÜLŐK? 

MIBŐL TARTANÁD EL?

2. Nemi betegségek 

Erről nem igazán szeretnék írni, ha érdekel titeket akkor kattintsatok a linkre. 

 

Fogamzásgátlás módszerei

Ma már szerencsére elég sok védekezési módszer van. Ilyen pl. a gumi óvszer, ami a legelterjedtebb. A fogamzásgátló, az eseményutáni tabletta is biztonságos, bár nekünk, kamaszoknak hátrány, hogy vény nélkül nem kiadható. 

A fentebb említett 3 fogamzásgátló módszer közül még nagyon sok van, amit kipróbálni nem ajánlok, hiszen nem megbízhatóak. Ilyen például a naptár módszer

Az óvszerről még annyit szeretnék itt megemlíteni, hogy természetesen nem megbízható 100%-an az sem, de ez csak akkor, ha nem korrekt módon használod. Rosszul teszed fel, lejárt a szavatossága. Aktus közben előfordulhat, hogy kilyukad a gumi, de ez jó minőségűeknél (Durex, Lifestyles) nagyon-nagyon ritkán fordul elő. 

Mind a 4 fogamzásgátló módszerről ott a link, amit ha alkalmazni szeretnétek majd, elolvasásra ajánlok. 

 

Mivel Gyakori kérdéseken rengeteg szexualitással (fogamzásgátlással) kapcsolatos kérdéseket szoktam látni, ezért úgy döntöttem hogy most itt az oldalamon is megválaszolok ezek közül néhányat. 

Ha nem vagy tisztában a fogalmakkal, kattints a szón lévő linkre. 

1. Előváladéktól lehetek terhes? 

Igen, lehetsz, mivel az előváladék is tartalmaz ondót. 

2. A barátom "betette" egy kicsit, nem tartott sokáig. Lehetek terhes? 

Kicsi az esélye, de lehetsz.

3. Maszturbálás (ujjazás) elveszi a szüzességet?

Nem. A szüzességet csak veled ellenkezű nemű nemi szerve tudja elvenni. 

4. Xy ideje lefeküdtem a barátommal, védekeztünk de nem jön meg. Mi lehet az oka? 

A menstruáció nem mindig pontos. Késhet betegségtől, stressztől, de igazából számos oka lehet. Ha védekeztetek, és nem történt semmi "komplikáció" (kiszakadt az óvszer, lejárt szavatosságút használtatok) akkor semmi ok az aggodalomra. 

Ezen az oldalon megtekintheted a menstruáció késés okait.

Ezek voltak azok a gyakori kérdések, amit kb. minden 3. lány feltesz ha volt dolga közösüléssel. Ha kíváncsi lennél valamire, akkor nyugodtan írhatsz nekem a szokott e-mail címemen! Várom leveled! :)

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 76
Tegnapi: 51
Heti: 164
Havi: 791
Össz.: 351 130

Látogatottság növelés
Oldal: Fogamzásgátlás +14 plusz gyakori kérdések megválaszolása GYK-n
FOR GIRLS - © 2008 - 2018 - viiiikkkkkkkkeeeee.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: diana meszaros vm model - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »