FOR GIRLS

BEAUTY | FASHION | LIFESTYLE | GASTRO | THOUGHTS | STORIES

FOR GIRLS | GASTRO

Sziasztok! Volt már hasonló menü ahol mutattam nektek reggeliket, suliba vivős ételeket. Ezt itt visszanézheted, de most azonban + új 8 recepttel készültem számotokra! :) Jó étvágyat! 

 

1. Pitaszendvics

Hozzávalók (2 db-hoz): 

  • kevés olíviaolaj
  • 6-8 db koktélparadicsom / 2 db paradicsom
  • 1/4 (kígyó)uborka
  • 4-6 szelet sonka
  • 4 szelet (Gouda, Cheddar, stb.) sajt
  • 2 maroknyi (rukkola, lollo rosso, stb.) saláta
  • 2 db pita
  • 2 gerezd fokhagyma

A fokhagymagerezdeket felaprítjuk és kevés olívaolajon pár perc alatt illatosra pirítjuk. A fokhagymát kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a piták mindkét oldalát. 

A megpirult pitákat félbehajtjuk és sonkával, baconnel, salátával, paradicsommal és uborkával töltjük meg.

 2. Tortillatekercs 

Hozzávalók (kb. 10 tekercshez): 

  • 2-3 db tortillalap
  • 5 dkg zöldfűszeres krémsajt 
  • 10 dkg csirkemell sonka
  • 8-10 dkg gouda sajt - szeletelve
  • néhány levél jégsaláta

A tortillalapokat mikrohullámú sütőben vagy sütőben pár perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

Ha kihűlt, megkenjük a zöldfűszeres krémsajttal, ráterítjük a salátaleveleket, a sonka- és sajtszeleteket úgy, hogy teljesen beterítsék a tortillalapot.

Ha minden rajta van, szorosan feltekerjük a tortillát, majd kb. 2 cm széles darabokra vágjuk és szorosan egymás mellé rakjuk őket a tízórais dobozban, vagy fogpiszkálót szúrunk az egyes darabokra, hogy ne essenek szét szállítás közben sem.

3. Pulykás-almás tekercs

A tortillalapra kenj alapként bármilyen típusú mustárt, amit szeretsz, sőt akár tehetsz még erre egy vékony réteg majonézt is az íze kedvéért, ha ezt a nyalánkságot szereted. Mustár és majonéz helyett tökéletesen megteszi a margarin is. Erre szórj vékony csíkokra vágott vagy reszelt cheddar sajtot, majd fektesd rá a pulykamellszeleteket. A legjobb, ha több, kifejezetten vékonyra vágott szelt húscsíkot használsz, mert így könnyebben feltekerhető a tortilla. A pulykára jönnek az almaszeletek, majd végül az egész kompozíció tetejére fektess egy szép salátalevelet. Tekerd fel, és vágd össze kis hengerekre.

4. Borzas csirkemelles hamburger mustáros joghurttal

Hozzávalók (1 adaghoz): 

  • 7-8 dkg csirkemellfilé
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 ek. liszt
  • 1 tojás
  • 3 ek. natúr kukoricapehely
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 1 ek. natúr görög joghurt
  • 1 tk. mustár
  • pár csepp citromlé
  • 1 db buci zsemle
  • saláta, friss zöldségek ízlés szerint

A csirkemellet csíkozzuk fel, sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a kézzel összetördelt kukoricapehely és zsemlemorzsa keverékében. Forró olajban süssük ropogósra a csíkokat. Tegyük félre. A joghurtot keverjük el a mustárral, sóval, frissen őrölt borssal, pár csepp citromlével ízesítsük. A félbevágott zsemlére helyezzünk salátát, karikázott zöldségeket, rá a csirkecsíkokat, majd locsoljuk meg a joghurtos öntettel.

5. Házi müzliszelet

Hozzávalók: 

  • 6 ek. vaj
  • 10 dkg aprított mandula
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg (sótlan) napraforgómag
  • 8 ek. méz
  • 30 dkg zabpehely
  • 10 dkg durvára aprított dió
  • ízlés szerint vaníliás cukor/vanília
  • 2 tk. fahéj
  • 1 tk. őrölt gyömbér

A sütőt előmelegítjük 120 fokra, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. Egy nagy edényben összekeverjük a zabpelyhet a mandulával, dióval, kókuszreszelékkel, napraforgómaggal és a fűszerekkel. Alacsony hőmérsékleten felmelegítjük a vajat a mézzel, hozzátesszük a vaníliát, majd ezt a folyadékot öntsük rá a száraz hozzávalókra, és keverjük össze. Ha túl száraznak tűnik, adjunk hozzá még egy kis mézet.

Töltsük bele az egészet a tepsibe, és süssük nagyjából 75 percig. Vágjuk fel, mialatt hűl.

6. Házi perec

Hozzávalók (kb. 8 db-hoz) 

A tésztához:

  • 600 g finomliszt
  • 1 tasak szárított élesztő (7 g) vagy 25 g friss
  • 2 tk. só 
  • 1 ek. cukor
  • 350 ml langyos víz
  • 50 g puha vaj

A főzéshez:

  • 2 l víz
  • 1 cs. szódabikarbóna

A tetejére:

  • durva szemű tengeri só

Elkészítés:

 

  1. Egy tálba mérjük a lisztet, majd a sóval, a cukorral és a szárított élesztővel elkeverjük. Ha friss élesztővel dolgozunk, akkor a langyos vízben feloldjuk a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk. Hagyjuk felfutni.
  2. A liszthez adjuk a vizet és a puha vajat. Lisztezett felületre téve rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
  3. A tálba visszatéve tiszta konyharuhával lefedve langyos helyen duplájára kelesztjük.
  4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
  5. A megkelt tésztát nyolc egyenlő méretű darabra vágjuk, majd mindegyikből körülbelül 50 cm-es hengereket sodrunk.
  6. A rudak két végét megfogva pereceket formázunk belőlük.
  7. Egy nagy lábasban felforraljuk a vizet, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát.
  8. A lángot takarékra vesszük, és a perecek mindkét oldalát 30-30 másodpercig főzzük.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifőzött pereceket, megszórjuk mindegyiket durva szemű tengeri sóval.
  10. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

7. Csokis zsemle

Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):

  • 300 g BL 80 liszt
  • 300 g Bl 55 liszt
  • 135 ml szoba-hőmérsékletű víz
  • 135 ml meleg tej
  • 25 g friss élesztő
  • 1 db tojás
  • 110 g kristálycukor
  • 50 g puha vaj
  • 80 g süthető étcsokoládé - pasztilla
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 1 ek. méz
  • csipetnyi só
  • a kenéshez 1 felvert tojás

Az élesztőt 10 g cukorral a meleg tejbe morzsoljuk, és 10-15 percig állni hagyjuk.
A liszteket a maradék cukorral, a sóval, a vízzel és a tojással dagasztógép keverőtáljába helyezzük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd az egészet legalább 5 percig dagasztjuk. Ekkor vékony sugárban belecsorgatjuk a mézet, a vaníliakivonatot, és amikor ezek teljesen elvegyülnek a tésztában, apró darabokban hozzáadjuk a puha vajat, majd végül a csokoládépasztillákat is.
A tésztát kivajazott tálba helyezzük, folpackkal lefedjük, és szobahőmérsékleten kb. 2,5 óra alatt 2,5-szeresére kelesztjük. A hólyagosra kelt tésztát munkalapra helyezzük, és vigyázva arra, hogy a légbuborékokat ne nyomjuk ki belőle, kissé széthúzzuk. Ezután először jobbról és balról, utána fentről és lentről behajtjuk, és tiszta konyharuhával letakarva még 30 percig kelni hagyjuk.
A tésztát kb. 45 grammos darabokra vágjuk, zsömle alakúra formázzuk (gömbölyítjük, majd a szélüket befelé húzzuk mindaddig, amíg a felületük szép feszes lesz).
A zsömlécskéket sütőpapírral kibélelt tepsibe ültetjük, és letakarva még 30-40 percig kelni hagyjuk. A tetejüket megkenjük felvert tojással, és 180 °C -ra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt készre sütjük, és rácson hagyjuk kihűlni. (Légmentesen lezárt nejlonzacskóban 2-3 napig frissek maradnak.)

8. Pizzás táska

Hozzávalók (4 táskához): 

  • 275 g hűtött leveles tészta
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • 2 szem paradicsom
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olíviaolaj
  • 1 tk. oregánó
  • só, bors
  • 2-3 dkg sajt (reszelve)
  • 5 dkg főtt-füstölt sonka (felcsíkozva)
  • 1 tojás

Készítsük el előző nap a szószt: a felkockázott paradicsomokat keverjük el a sűrített paradicsommal, az aprított fokhagymával, az olajjal, oregánóval, sóval és frissen őrölt borssal. Takarékon forralva főzzük 20 perc alatt sűrűre a szószt. Reggel frissen süssük ki a táskákat: melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Tekerjük ki a leveles tésztát, a sütőpapíron vágjuk 8 téglalapra (2 sorban 4-4 darab legyen). Az egyik sor tésztáit kenjük meg paradicsomszósszal (hagyjunk körben 1-1,5 cm-es peremet), helyezzünk rá sonkacsíkokat, szórjunk rá reszelt sajtot. A másik sor téglalapra késsel vágjunk csíkokat, itt is hagyjunk körben 1-1,5 cm-es peremet. A sütőpapír segítségével hajtsuk a vágott lapokat a töltelékesre, nyomkodjuk össze a széleket. Kenjük meg a táskákat a felvert tojással, és süssük aranybarnára 15-20 perc alatt.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 62
Heti: 140
Havi: 603
Össz.: 450 687

Látogatottság növelés
Oldal: 8 ötlet tízóraira (suliba/munkába)
FOR GIRLS - © 2008 - 2024 - viiiikkkkkkkkeeeee.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »