FOR GIRLS

BEAUTY | FASHION | LIFESTYLE | GASTRO | THOUGHTS | STORIES

A világ számunkra csupa meglepetést tartalmaz. Általában mindenki a legszebb helyekről számol be, - pláne kép formájában - de mi van azokkal a helyekkel, amik a legősibb titkokat rejtegetik, ezáltal a világ egyik legijesztőbb helyévé vált?! 

A ma esti menümben összegyűjtöttem nektek a világ legfélelmetesebb helyét, amiket nem igazán ajánlok látogatásra! :) 

 

1. Franciaország, Párizs - Katakombák (Catacombs)

A világ legrémisztőbb hely élén ez az európai helyszín, a Franciaországban található Katakombák áll. A középkorban a legendák szerint ezekben a földalatti járatokban laktak az ősi szellemek, akik az alvilág istenének, Hádésznak voltak a küldöttei és néha a felszínre is feljöttek körülnézni, kísérteni. Ma az alagútrendszer 600 kilométer hosszan húzódik Párizs alatt, javarészt feltáratlanul. A tapasztalatlan turisták igen könnyen eltévednek a földalatti labirintusban, hiába a szervezett keretek, lemaradnak a csoporttól és csak nehezen tudják megtalálni őket. Ha valakit nagy nehézségek árán mégis megtalálnak, legtöbbjük furcsa hangokról, kísértetekről, szűk folyosókról és emberi csontokról számolnak be. Így ez a kísérteties hely a legrémisztőbb a világon.

 

 2. Mexikó - Babák-szigete (Island of the Dead Dolls)

Kevés olyan bizarr hely létezik a Földön, mint a Babák  szigete. Az elhagyott helyen rémisztő, iszonyatos állapotban lévő babák lógnak a fákon bokrokon, kertéseken, és minden elképzelhető helyen. Mosolygó, piszkos, sérült, gyakran kéz vagy láb nélküli, félelmetes babák. A hely története nem kevésbé ijesztő. 

A helynek különleges hangulata van, ami nyomasztóan hat az odalátogatókra. Mint egy megelevenedett horrormese. Az ember akaratlanul is úgy érzi, hogy a babák lélektelen üvegszemei (vagy épp üres szemgödrei) nyomon követik minden lépését. Az enyészeté lett babák nem is babák többé, hanem képzeletünkben valami gonoszabbá, rémisztőbbé váltak. Rémisztő gyermektorzókká.

A legenda azt meséli, hogy egy kislány holttestét találták meg sok-sok évvel ezelőtt a szigeten, aki rejtélyes körülmények között fulladt vízbe. A heyliek szerint a lelke megszállja a sziget babáit. A babák mozognak a fejüket és karjukat, némelyik még a szemét is kinyitotta.A történet szerint Julian talált a kislányra, és már nem tudta megmenteni az életét. Nem sokkal ezután Julian meglátott egy lebegő baba a csatornában. Valószínűleg a kislányé lehetett. Kihalászta a babát, és felakasztotta egy fára, hogy így tisztelegjen a kislány előtt. Julian úgy érezte, a kislány szelleme a szigeten rekedt, és figyeli őt. Hogy kiengesztelje, újabb és újabb babákat hozott, és akasztott fel a fára. A kislány szelleme ezekbe a babákba költözött bele. És csak hozta és hozta a babákat. Ötven évig tett így, amíg meg nem halt. Halála tovább táplálta a legendát. Vízbe fulladt testét ugyanott találták meg, ahol a kislányét megtalálta. A helyiek szerint szelleme csatlakozott a kislányéhoz.

 

 

 3. New Jersey - Halálút (Shades of Death)

A New Jersey-ben futó hét mérföld hosszú útszakaszt egész Amerikában halálútként tartják számon. A ’20-as évek végén, a ’30-as évek elején három kegyetlen gyilkosság is történt a környező településeken, többen ennek tudják be a rengeteg balesetet. Az útszakasz veszélyessé válását „elősegítő” első gyilkosság során egy menekülő bankrabló végzett kegyetlen módon egy helyi férfival, a második gyilkosság alkalmával egy féltékeny nő végzett férjével, majd egy vadásszal végzett egy eltévedt lövedék vadászat közben. Hogy szándékos emberölés vagy véletlen baleset történt, arra nem derült fény. Az út mellett elterülő tó sokáig annyira jelentéktelen volt még a helyiek számára is, hogy még hivatalos neve sem volt, azonban a megnövekedett balesetek és halálesetek után elnevezték Szellem-tónak. Ugyanis az úton életüket vesztő áldozatok szelleme a gőzölgő habokból indul kísérteni.

 

4. Írország - Leap Kastély (Leap Castle)

Az Írországban található kastély az egyik legkedveltebb turistacélpontok egyike. A 15. században épült kastély az eredeti lakójának, Mulrooney O’Carroll-nak a halála után az enyészeté lett, harcok törtek ki, hogy ki legyen az új lakó. O’Carroll egyik bátyját, egy papot kegyetlenül meggyilkoltak a harcok során, valamint számtalan embert tömlöcbe is vetettek. A kastély későbbi renoválása során felfedeztek egy csapóajtót, amin keresztül a rabok megszökhettek a börtönből. Azokat, akik nem tudtak erről a csapóajtóról és nem sikerült megszökniük, kínzókamrába vetették, megbosszulva a szökött társaikat. Ők a legenda szerint a mai napig a kastély falai között bolyonganak.

 

5. Egyesült Államok, Ohio - Pokolváros (Helltown)

Az Ohio északi részén fekvő Summit Count-nak már a beceneve is rémisztő: Helltown, vagyis Pokolváros. Az itt épült üres házak helyén először nemzeti parkot nyitottak, de az ide telepített növények hamar elszáradtak. A terület később annyira kihalttá vált, hogy a közelben lakók el is nevezték a Világ végének. Így érthető, hogy a korábbi nemzeti parkot rituális céllal hamar megszállták a sátánisták, de itt tartották titkos gyűléseiket a Ku-Klux-Klan tagjai is, valamint itt bújtak el a pszichiátriáról szökött betegek is. Az már azonban csak a véletlen műve lehet, hogy a parkból kivezető út egyenesen egy temetőbe vezet.

 

6. Egyesült Államok, Kansas - Stull temető

 A Kansas egyik eldugott szegletében található Stull községben manapság nagyjából húsz fő él, ehhez az állapothoz pedig nagyban hozzájárult az a két tragédia, ami a 20. század elején történt. Egy helyi farmer éppen befejezte a földjén a tarlóégetést, amikor meglátta a fia hulláját, aki valahogy eltévedt és a lángok martalékává vált. A másik borzalmas eset egy eltűnt fiatalemberről szól, akit később egy fára felakasztva találtak. Ezután kezdett kihalni a falu.

 

A helyi temető azonban a kevés lakos ellenére is híressé, vagyis inkább hírhedté vált. A lakók a pokol hét kapujának egyikeként tartják számon a helyet, ahonnan éjjelenete furcsa zajok és megmagyarázhatatlan sikolyok hallatszanak.

 

7. Flo Rida, Palm Beach - Riddle-ház

A festői környezetben, a floridai Palm Beachen épült ház eredetileg egy temetkezési vállalatnak adott otthont. Joseph, a vállalat egyik alkalmazottja önkezével vetett véget az életének a padláson, innentől kezdődtek a megmagyarázhatatlan események, így a vállalkozás az 1920-as években megszűnt, és egy család költözött a házba. A korabeli beszámolók szerint Joseph szelleme megtámadja mindazokat, akik megpróbálnak belépni a tetőtérre. Egy férfi elhűlve mesélte, hogy őt a szellem a hajánál fogva emelte fel és penderítette ki a padlásról. A megmagyarázhatatlan bútortologatásról már nem is beszélve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 48
Tegnapi: 51
Heti: 136
Havi: 763
Össz.: 351 102

Látogatottság növelés
Oldal: Legijesztőbb helyek a világon +14
FOR GIRLS - © 2008 - 2018 - viiiikkkkkkkkeeeee.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: diana meszaros vm model - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »